Helenas saffranskorpor

Ingredienser:

 

Ca 150 g smör
1 g saffran
2 st ägg
1.5 dl råsocker
Ca 4 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl sötmandel

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt.

5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

6. Ta ut dem och sänk temperaturen till ca 100 grader.

7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka två timmar.

9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).


God Jul!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0